Диспетчерська нарада в Словаччині: обговорено плани ремонтів на 2017 рік

18 жовтня 2016 року, м. Київ – Протягом останніх двох днів у Демановській долині що в Словаччині проходила традиційна щорічна диспетчерська нарада країн транзитерів російського газу на якій було розглянуто результати роботи операторів ГТС суміжних країн у 2016 році, плани проведення ремонтних робіт у наступному році та проект нової диспетчерської угоди.

У нараді взяли участь представники компаній ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» (Україна), Eustream (Cловаччина), Gasconnect (Австрія), TAG (Австрія), Snam Rete Gas (Італія).

«Укртрансгаз традиційно виконав всі заплановані роботи на українській ГТС і готовий надалі забезпечувати безперебійне транспортування природного газу до європейських споживачів», – повідомив директор Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Андрій Дацюк.

За результатами наради сторони підписали відповідний протокол, відмітивши важливу роль проведення подібних зустрічей в забезпеченні надійності транспортування газу споживачам.

Довідково: з метою своєчасного виконання контрактних зобов’язань на диспетчерських нарадах встановлюються спеціальні проміжки часу (у літній період), у які всі країни-учасниці планують проведення на своїй території ремонтних робіт, що обмежують транспортування газу. Кожна з країн-учасниць збирає дані про необхідність виконання ремонтних робіт на своїй ГТС: терміни виконання, відбір, максимальна продуктивність системи, тощо.

Після чого, на основі наданих проектів розробляється єдиний синхронізований план-графік ППР по всій інтегрованій газотранспорт­ній системі Європи.

У визначений час об’єми газу, що транспортуються однією з газотранспортних систем, перерозподіляються по іншим ГТС, і синхронно по всій протяжності газогону проводяться планово-профілактичні роботи. Таким чином, вдається суттєво знизити технологічні витрати природного газу.

«Систематична синхронізація ремонтно-профілактичних робіт дозволяє максимально зменшити можливі технологічні витрати від простою потужностей, як видобувних, так і транспортних, а також забезпечити отримання природного газу споживачами у повному обсязі. Варто відзначити, що унікальність вітчизняної газотранспортної системи дозволяє одночасно транспортувати газ, закачувати в підземні сховища та проводити ремонтно-профілактичні роботи», - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися