Укртрансгаз продовжує економити енергоресурси: за один день на одній роботі зекономлено більше 2 мільйонів грн

23 вересня 2016 року, м. Київ – Оператор газотранспортної системи України продовжує впроваджувати нові технології для економії енергоресурсів. Для прикладу, лише при виконанні підключення перемички між газопроводами «Прогрес» та «Яготин- Черкаси», за рахунок використання технології «безвогневої врізки» було зекономлено 350 тисяч кубометрів блакитного палив на суму більше 2 мільйони гривень.

Дані роботи проводились з метою створення резервної нитки для постачання природного газу споживачам міста Черкаси та Черкаської області.

«Застосування обладнання так званої безвогневої врізки дає можливість проводити роботи з приєднання газопроводів - відводів до МГ без стравлення газу. У випадку проведення робіт традиційним методом стравлення газу у навколишнє середовище є обов`язковою умовою, а це тисячі метрів кубічних газу, питання викидів, екологія та інше», - пояснюють в департаменті транспортування газу ПАТ «УКРТРАНСГАЗ».

В порівнянні із "традиційним методом", окрім економії природного газу під час стравлювання, серед переваг є мінімальні терміни виконання та безпека експлуатаційного персоналу.

Але найгловніше, - застосування «безвогневої врізки» дозволяє не зупиняти транспортування природного газу. 

«Ми змінили філософію. Газовики переважно завжди вимірюють газ в кубах. І такі вимiри не прив’язані до реальності, до грошей. Ми тисячу разів на день повторювали одну просту фразу: один куб газу – 7 гривень. Коли наші працівники почали множити 100 тис. кубів на 7 гривень – це 700 тисяч гривень і порівнювати з витратами, які йдуть на фонд оплати праці, матеріальне забезпечення – філософія почала змінюватись. Окрім філософії ми реалізували програму дій з енергозбереження», — постійно акцентував увагу Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів. 

Вперше технологія «безвогневої врізки» апробувалась на об’єктах вітчизняної ГТС у листопаді минулого року.

Цьому передувало навчання фахівців Укртрансгазу в США, де українські газовики освоювали навички з експлуатації та технічного обслуговування машини для безвогневої врізки.

Впроваджуючи такі прогресивні технології, адміністрація ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» керувалась метою зменшення виробничо-технологічних витрат газу на виробничу діяльність. 

 


Поділитися