Наглядова рада Нафтогазу відвідала Укртрансгаз

21 вересня 2016 року, м. Київ – Сьогодні головний офіс оператора газотранспортної системи України відвідали члени наглядової ради НАК«Нафтогаз України» Юлія Ковалів, Пол Ворвік, Маркус Річардс, Чарльз Проктор та Володимир Демчишин. 

В ході робочого візиту члени наглядової ради НАК «Нафтогаз України» ознайомились з роботою центрального диспетчерського департаменту вітчизняної газотранспортної системи, зокрема було продемонстровано програмний комплекс по моделюванню руху газу по ГТС, а також автоматичну систему публікацію виробничих даних на європейських платформах прозорості.

«Мережа вітчизняних газосховищ запроектована як одне ціле з магістральними газопроводами – це єдиний технологічний комплекс, який нерозривно пов`язаний з транспортуванням газу. Більше того, у кожного ПСГ є своя індивідуальна задача», - акцентував увагу присутніх під час презентації директор ЦДД ПАТ«УКРТРНАСГАЗ» Андрій Дацюк.

Також адміністрацією ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» була представлена дорожня карта відокремлення та незалежності оператора газотранспортної системи України.

Додатково топ-менеджмент вітчизняного газотранспортного оператора звернув увагу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» на необхідність збереження сервісних філій в активах газотранспортного оператора, адже такі підрозділи є невід’ємною частиною в повсякденній експлуатації ГТС: аналіз та моніторинг технічного стану інфраструктури, пошук та ліквідація витоків природного газу, будівельно-монтажні роботи, аварійно-відновлювальні роботи (завантажити презентацію).

Показовою історією по гострій необхідності залучення персоналу сервісних служб до аварійно-відновлювальних робіт була розгерметизація газопроводу в Одеській області, яка відбулась у серпні поточного року.

Тоді при ліквідації відмови було задіяно 88 працівників та 30 одиниць спецтехніки, з них 39 співробітників сервісних філій БМФ«УКРГАЗПРОМБУД» та НВЦТД «ТЕХДІАГАЗ».

Як пояснив Віце-президент-головний інженер ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Бурак, - «Аби усвідомити важливість командної роботи експлуатаційних та сервісних філій, варто розуміти специфіку аварійно-відновлювальних робіт, наприклад при розгерметизації газопроводу, насамперед це зварювання, - виконують спільно першокласні зварювальники експлуатаційних підрозділів та сервісної філії Укргазпромбуд. Потім так звана просвітка зварювального шва, виконується філією Техдіагазом. І на завершення, ізоляція труби, - це знову ж таки виконується спільно експлуатаційними підрозділами та сервісними філіями».

Пропонуємо вашій увазі фоторепортаж з події. 


Поділитися