Економічний ефект від електроприводних ГПА перевищив 100 млн.грн

30 вересня 2016 року, м. Київ – З початку року економічний ефект від використання електроприводних газоперекачувальних агрегатів склав 105 млн. грн., повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

За цей період агрегати з електроприводом працювали на компресорних станціях Боярка, Бар та Богородчани.

Економічний ефект від використання ЕГПА досягається за рахунок використання у виробничому процесі транспортування газу більш дешевої електроенергії вітчизняного виробництва замість дорогого блакитного палива, що імпортується.

Окрім економії паливного газу за рахунок використання електроприводних ГПА, починаючи з липня 2014 року в ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» змінилась загальна філософія виробництва: тотальна економія, тотальний контроль за кожним кубом газу, за кожним кіловатом електроенергії, які використовуються на виробничі потреби.

«Ми змінили філософію. Газовики переважно завжди вимірюють газ в кубах. І такі вимiри не прив’язані до реальності, до грошей. Ми тисячу разів на день повторювали одну просту фразу: один куб газу – 7 гривень. Коли наші працівники почали множити 100 тис. кубів на 7 гривень – це 700 тисяч гривень і порівнювати з витратами, які йдуть на фонд оплати праці, матеріальне забезпечення – філософія почала змінюватись», - неодноразово наголошував Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів.

Реалізована програма дій з енергозбереження включала в себе на першому етапі повну інвентаризацію кожного метра опалювальної площі та заміну на газорозподільних станціях 400 двухконтурних котлів, які забезпечують мінімальне споживання природного газу. 


Поділитися