Імпорт природного газу в Україну зріс у 20 разів

01 серпня 2016 року, м. Київ – Порівняно з попереднім місяцем, у липні імпорт природного газу в Україну зріс у 20 разів до рівня 409 млн.кубометрів, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

У липні в імпортуванні природного газу для вітчизняних потреб було задіяно 5 компаній.

Всього за сім місяців поточного року для вітчизняних потреб було імпортовано 3,4 млрд.куб.м, що у 3 рази менше за показники аналогічного періоду минулого року.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту оператора вітчизняної ГТС, станом на сьогоднішній ранок, добове імпортування газу вже 248 днів здійснюється лише із території Європи в режимі 36,7 млн.куб.м.

Під час нещодавньої прес-конференції Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів наголосив, - «На сьогоднішній день сьогодні ми повністю енергонезалежні, Україна може до 20 млрд.кубометрів, тобто всю свою потребу забезпечити з Європи. Це зараз практично і відбувається».

Детальніше з виробничими показниками функціонування газотранспортної системи можливо ознайомитись на платформі прозорості ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися