Результати закупівлі газу для виробничих потреб ГТС оприлюднені на ProZorro

29 червня 2016 року, м. Київ — Оператор вітчизняної газотранспортної системи наприкінці травня місяця уклав договір з НАК «Нафтогаз України» на закупівлю природного газу для виробничо-технологічних потреб ГТС України, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Результати процедури оприлюднені через систему публічних закупівель ProZorro. 

Загальна сума вартості газу об`ємом 1,8 млрд.куб.м за Договором складає 11,949 млрд.грн. з урахуванням ПДВ. 

Довідково, для виконання основної функції ГТС — транспортування газу, використовуються газоперекачувальні агрегати, на роботу яких здебільшого використовується природний газ (газотурбінні установки).

В окремих випадках, де передбачено це технологічно (електрогазоперекачувальні агрегати, ЕГПА), замість дорогого блакитного палива використовується більш дешева електрична енергія.

Принагідно інформуємо, що за п`ять місяців економічний ефект від використання ЕГПА склав 160,4 млн. грн., що на 17%  більше від показників минулого року.

Нагадаємо, ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" у квітні-травні поточного року зекономив близько 700 тис. грн завдяки системі електронних закупівель ProZorro.

Детальніше з показниками здійснення закупівель через електронну систему публічних закупівель ProZorro можна ознайомитись на офіційному сайті оператора ГТС у розділі «Закупівлі» або через посилання.

 

 


Поділитися