З початку вересня для європейських споживачів протранспортовано 1,4 млрд. куб. м природного газу

08 вересня 2015 року, м. Київ – За оперативною інформацією, з 1 по 7 вересня для європейських споживачів протранспортовано 1,393 млрд. куб. м природного газу, що на 44% більше за показники аналогічного періоду минулого року повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Як повідомляє Центральний диспетчерський департамент оператора вітчизняної газотранспортної системи, станом на сьогоднішній ранок, добовий режим транспортування блакитного палива для європейських споживачів складає 207 млн. куб. м.

Для порівняння, на аналогічну дату минулого року природний газ через українську ГТС для європейських споживачів транспортувався в режимі 132 млн. куб. м на добу.

Нагадаємо, у серпні місяці поточного року для європейських споживачів через вітчизняну газотранспортну систему було протранспортовано 6,739 млрд. куб. м блакитного палива, що на 48% більше за показники аналогічного періоду минулого року

З жовтня місяця 2014 року оператор української газотранспортної системи розпочав в автоматичному режимі публікацію даних про транзит природного газу в ЄС на інформаційній платформі асоціації операторів газотранспортних мереж Європи (https://transparency.entsog.eu/).


Поділитися