Проведено всеукраїнську нараду з питань визначення якості газу

26 серпня 2015 року, м. Київ - Оператор вітчизняної газотранспортної системи провів всеукраїнську нараду з питань визначення фізико-хімічних показників якості газу, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

В роботі семінару прийняли участь більше 50 учасників, серед них представники хіміко-аналітичних лабораторій газотранспортного оператора з різних регіонів України та провідні наукові співробітники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

«Cьогодні в період впровадження у виробничий процес Укртрансгазу європейських правил роботи операторів ГТС, особливо важливо проводити подібні заходи», - зауважив під час відкриття наради керівник управління метрології та газовимірювань ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»  Микола Болховітін.

Однією з основних тем наради були питання пов’язані з вимогами до якості газу в проекті Кодексу газотранспортних мереж.

Присутні на заході представники вітчизняного флагману нафтогазової освіти презентували учасникам наради власні дослідження з питань вартості газу на європейському ринку з врахуванням його калорійності.

Крім цього, присутні ознайомились з новими розробками у галузі визначення температури точки роси за вологою та вуглеводнями. 


Поділитися