У липні для потреб України було імпортовано 0,6 млрд. куб. м природного газу

03 серпня 2015 року, м. Київ – У липні для потреб вітчизняних споживачів було імпортовано 0,6 млрд. куб. м природного газу, причому весь об’єм надійшов з території Словаччини, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «УКРТРАНСГАЗ».

Протягом січня – липня поточного року всього було імпортовано 10,7 млрд. куб. м природного газу, з них 64% або 6,9 млрд. куб. м надійшло з країн ЄС.

За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту, станом на сьогоднішній ранок для потреб України природний газ надходить лише по словацькому газотранспортному коридору в добовому режимі 22,8 млн. куб. м.

Нагадаємо, у липні місяці Надзвичайний та Повноважений Посол США в Україні пан Джеффрі Паєтт ознайомився з роботою газотранспортної інфраструктури на Закарпатті через яку імпортується природний газ з території Словаччини та більше 80% блакитного палива транспортується для європейських споживачів.

З жовтня місяця 2014 року оператор української газотранспортної системи розпочав в автоматичному режимі публікацію даних про транзит природного газу в ЄС на інформаційній платформі асоціації операторів газотранспортних мереж Європи (https://transparency.entsog.eu/).


Поділитися