Укртрансгаз відвідав Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович

28 квітня 2015 року, м. Київ – Сьогодні головний офіс українського оператора газотранспортної системи відвідав Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович та Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «УКРТРАНСГАЗ».

В ході візиту Комісар ЄС Марош Шефчович зустрівся з Президентом ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» Ігорем Прокопівим та ознайомився з роботою центрального диспетчерського департаменту газотранспортного оператора (переглянути презентацію).

Пан Шефчович відзначив, що українська ГТС буде грати важливу роль в забезпеченні енергетичної безпеки регіону, в тому числі країн Центральної та Східної Європи.

«Ми вдячні Єврокомісії за підтримку нашої політики інтеграції у європейський газовий ринок. Сподіваюсь, що щоденне інформування громадськості про виконання виробничих показників, а також розробка кодексу газотранспортних мереж у відповідності до вимог третього енергетичного пакету додасть нашим партнерам впевненості як у стабільності газотранспортної системи так і у надійності Укртрансгазу», - наголосив під час зустрічі з єврокомісаром очільник українського оператора газотранспортної системи Ігор Прокопів, який також звернув увагу на  наявність вільних потужностей по прийому природного газу з території Європи.

Крім того, обговорювались питання пов’язані з модернізацією вітчизняної газотранспортної системи (переглянути презентацію) та зберігання блакитного палива європейськими компаніям в українських газосховищах.

 


Поділитися