У січні з вітчизняних газосховищ відібрано 2,1 млрд куб. м. газу, майже на третину менше, ніж торік

03 лютого 2015 року, м. Київ – У січні з вітчизняних газосховищ відібрано 2,1 млрд. куб. м, що на 28% менше ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Станом на 1 лютого 2015 року в українських підземних сховищах знаходилось 9,3 млрд. куб. м блакитного палива, що складає 30% від загальної ємності вітчизняних ПСГ.

Запаси газу в українських ПСГ є третіми за обсягами в Європі (після Німеччини і Італії) та значно перевищують запаси газу багатьох країн, що споживають значні обсяги газу, наприклад, Великобританії та Франції.

За оперативними даними, добовий відбір складає 58,6 млн. куб. м, що у 2 рази менше ніж в аналогічний період минулого року.

Зараз в роботі знаходяться 6 підземних сховищ газу. Найбільший добовий відбір (31 млн куб. м) здійснюється на Більче-Волицько-Угерському сховищі газу, яке за своїми проектними характеристиками відноситься до найпотужніших у Європі.

Всі ПСГ працюють в штатному технологічному режимі. 

Нагадаємо, що з 28 серпня 2014 р. інформація про наявні обсяги природного газу в українських ПСГ публікується на офіційному інтернет-сайті ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» та інформаційній платформі прозорості асоціації європейських операторів газосховищ (GSE) щоденно. Переглянути цю інформацію можна за адресою: transparency.gie.eu.

Більше інформації про історію функціонування вітчизняних підземних сховищ газу в опалювальний період можна знайти в розділі «Інфографіка». 


Поділитися