Протягом січня з українських газосховищ відібрано на 18% менше палива ніж торік

27 cічня 2015 року, м. Київ – З 1 по 25 січня поточного року з підземних газосховищ було відібрано 1,8 млрд куб. м газу, що на 18% менше ніж за аналогічний період 2014 року (2,2 млрд куб. м), повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ». 

Протягом аналогічного періоду 2013 року з вітчизняних ПСГ було відібрано 2,7 млрд куб. м блакитного палива, що на 0,9 млрд куб. м більше, ніж в 2015 році. 

За оперативними даними, станом на 26 січня, у вітчизняних газосховищах знаходиться 9,7 млрд куб. м, а добовий відбір складає 56,1 млн куб. м. Запаси газу в українських ПСГ є третіми за обсягами в Європі (після Німеччини і Італії) та значно перевищують запаси газу багатьох країн, що споживають значні обсяги газу, наприклад, Великобританії та Франції.

Зараз в роботі знаходяться 5 підземних сховищ газу. Найбільший добовий відбір (31 млн куб. м) здійснюється на Більче-Волицько-Угерському сховищі газу, яке за своїми проектними характеристиками відноситься до найпотужніших у Європі.

Всі ПСГ працюють в штатному технологічному режимі. 

Нагадаємо, що з 28 серпня 2014 р. інформація про наявні обсяги природного газу в українських ПСГ публікується на офіційному інтернет-сайті ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» та інформаційній платформі прозорості асоціації європейських операторів газосховищ (GSE) щоденно. Переглянути цю інформацію можна за адресою: transparency.gie.eu.

Більше інформації про історію функціонування вітчизняних підземних сховищ газу в опалювальний період можна знайти в розділі «Інфографіка». 

 


Поділитися