Укртрансгаз погодив режими роботи ГТС по балканському напрямку на 2015 рік

20 жовтня 2014 року, м. Київ, -з 14 по 17 жовтня поточного року у м. Пояна Брашов (Румунія) пройшла щорічна міжнародна нарада газотранспортних компаній-транзитерів російського газу в балканському напрямку, на якій було узгоджено проведення планово-профілактичних і ремонтних робіт на газопроводах балканського напрямку на 2015 рік та підписано відповідний протокол.

У нараді взяли участь представники компаній ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» (Україна), ВАТ «Газпром», ВАТ «Газпром експорт», АТ «Газтранзит» (Російська Федерація), ВАТ «Молдовагаз» (Молдова), СНТГН «Трансгаз» СА (Румунія), ЕАД «Булгаргаз» (Болгарія), АТ «БОТАШ» (Туреччина), АТ «ДЕСФА», «ДЕПА» (Греція) та АТ «ДЕПА» (Македонія).

«У поточному році ми виконали всі заплановані роботи на українській ГТС і готові надалі забезпечувати безперебійний транзит блакитного палива в балканському напрямку», – повідомив директор Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Андрій Дацюк під час підведення підсумків з виконання планово-профілактичних і ремонтних робіт на вітчизняних газопроводах балканського напрямку.

Крім того, під час наради було обговорено поточні питання диспетчерської взаємодії і поліпшення міжнародного співробітництва.

Учасники відмітили важливу роль проведення подібних зустрічей в забезпеченні надійності транзиту газу споживачам.

По закінченню наради колегіально прийнято рішення про проведення наступної диспетчерської зустрічі в Молдові .

Нагадаємо, що минулого року диспетчерська нарада проходила у м. Львові.


Поділитися