Шановні колеги!

Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України!

Нинішнє свято є особливим для газовиків, оскільки цього року ми одночасно святкуємо дві вагомі та урочисті дати – 90-річчя газової промисловості України та 50 років підземному зберіганню газу!

Початком відліку індустрії природного газу прийнято вважати 1924 р., коли розпочалося промислове видобування природного газу на найбільшому на той час у Європі – Дашавському родовищі, на базі якого було створено одну з перших в світі систему локальних газопроводів.

Експлуатація Дашавського родовища та будівництво перших магістральних газопроводів дало змогу газифікувати не тільки міста Західної України, а й дозволило вперше транспортувати газ до споживачів Києва (1948 р.), Москви (1951 р.), Мінська та Риги (1962 р.).

Спорудження однієї з кращих у Європі мережі магістральних газопроводів, перший транзит газу з українських родовищ для споживачів Польщі, Чехословаччини, Австрії, Італії, а також найвищий рівень видобутку блакитного
палива у Європі (68,7 млрд м3), все це було б не можливим без кропіткої та сумлінної праці наших ветеранів галузі. Низький уклін і щира подяка вам, дорогі наші ветерани! На многая літа!

Святкування Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості вже стало доброю вересневою традицією. Це свято людей, які присвятили своє життя нелегкій та важливій справі – розвитку
паливно-енергетичного комплексу України. Не одне покоління майстрів газової справи створювало і примножувало здобутки нашої галузі.

Дорогі колеги! У цей нелегкий для України час ми маємо вистояти, бо від нашої з вами сумлінної праці залежить не тільки ефективна робота вітчизняної промисловості, затишок та тепло в оселях наших співвітчизників, а й надійне та безперебійне транспортування природного газу до країн Європи.

У ці святкові дні від щирого серця бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, невичерпного оптимізму, впевненості у завтрашньому дні та безмежного мирного неба над Україною!

 

З повагою

 Голова правління

ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»

Ігор Прокопів